Mikä on webhotelli?

Webhotelli on palvelu, josta löytyy kotisivullesi turvallista tilaa verkosta. Lisäksi webhotelli tarjoaa sinulle sähköpostipalvelut sekä verkkotunnuksen ja sisältävät myös lukuisan määrän erilaisia eri tarkoituksiin käytettäviä toimintoja. Vertailu kannattaa tässäkin asiassa – muista vertailla webhotellien hintoja ja palveluja ja valitse parhaiten tarpeitasi vastaava vaihtoehto. Webhotellipalvelut voi löytää edullisimmillaan suomenkielistä asiakaspalvelua tarjoavasta webhotellista suurinpiirtein viiden euron kuukausihintaan.

Hyvän webhotellin ominaisuuksia ja miten valitset sopivan webhotellin – The qualities of a good web hotel and how to choose a suitable web hotel
Webhotellin valinta riippuu aina omista tarpeistasi ja aivan yleispäteviä ohjeita hyvän webhotellin valintaan onkin vaikea antaa. Tästä huolimatta keräsimme tähän joitakin hyvän webhotellin ominaisuuksia sekä kysymyksiä, joita kannattaa pohtia valintaa tehtäessä.

– Veloitukseton pilvitallennuspalvelu webhotellin tilaajalle on hyvä lisäpalvelu. Jos olet hankkimassa webhotellia, tarkista saatko samaan hintaan myös pilvipalvelun.

– Hyvän webhotellin hintalaatusuhde on hyvä – vertaile erilaisten palveluiden hintoja sekä palvelujen sisältöjä. Myös edullinen palvelu voi olla hyvä, mutta varmista mitä palvelupaketti pitää sisällään. Seuraa myös erilaisia tarjouksia.

– Varmista, että webhotellin tarjoama kotisivutila on ehdottoman luotettava.

– Varmista, että webhotellin tarjoama sähköpostipalvelu vastaa tarpeitasi. Tarkista, että sähköpostilaatikoita on tarpeeksi käyttötarkoituksiasi varten – osa palveluista sisältää ainoastaan yhden sähköpostilaatikon, mutta osa sisältää niitä rajattomasti.

– Varmista, että verkkotunnus on omalle sivullesi paras mahdollinen.

– Vamista, että valitsemasi vaihtoehto sisältää riittävän määrän levytilaa tarpeitasi silmällä pitäen – levytilaa voi olla esimerkiksi 100, 2 000 tai 6 000 megatavua. Mieti paljonko levytilaa tarvitset. Liikennöintiä voi olla esimerkiksi 15 Gt, 50 Gt tai 150 Gt kuukaudessa. Mieti jälleen, paljonko liikennettä sivullasi tulee olemaan.

– Varmista millainen varmuuskopiointi palvelussa on – toimiiko varmuuskopiointi automaattisesti kerran päivässä vai jotenkin muuten?
– Hyvä webhotelli sisältää 99% edistyneen roskapostinsuodatuksen sekä yli 100 ohjelmistoa käsittävän asennusvelhon.

– Pieni sivusto voi löytää edullisen ratkaisun, joka voi riittää pienen sivuston tarpeisiin, mutta suurempi sivusto tarvitsee kotisivutilaa yleensä kaikista pienimpiä webhotelleja enemmän. Yritysten kannattaa suosia erityisesti niille suunnattuja webhotelleja.

– Jos haluat suosia suomalaisia palveluja ja tuotteita, kotimainen webhotelli on luonnollinen valinta. Myös suomalaisissa webhotelleissa on tarjolla monia laadukkaita vaihtoehtoja.

– Varmista millaista asiakaspalvelua webhotelli tarjoaa – kuinka nopeaa palvelu on ja miten se on tavoitettavissa. Ellet osaa englantia riittävästi, varmista, että valitsemasi palvelu tarjoaa asiakaspalvelua suomeksi.

– Varmista mikä on valitsemasi webhotellin nopeus – latautuuko sivusi riittävän nopeasti tässä hotellissa?

– Miten palvelimia valvotaan? Onko valvonta ympärivuorokautista ja miten usein levytila varmuuskopioidaan? Meneeko varmuuskopioinnista lisämaksu vai sisältyykö se palvelun hintaan?

– Onko webhotellilla tarjota ilmainen iPad- ja iPhone-sovellus ja jos on, kuinka helppokäyttöisiä nämä sovellukset ovat? Voiko sovellukseen tallentaa useita webhotelleja? Vastaavatko sovellukset tarpeitasi?

– Onko webhotellin hallintapaneeli riittävän selkeä ja helppokäyttöinen? Onko erilaisten ominaisuuksien hallinnointi helppoa ja nopeaa tämän paneelin kautta?

– Onko levytilaan liittyvät tilastot helposti ymmärrettäviä? Ymmärrätkö mitä tilaston merkinnät tarkoittavat?

– Onko sähköpostilaatikkoon liittyvät tilastot helposti ymmärrettäviä? Saatko tilastosta kerättyä jo yhdellä vilkaisulla tärkeimmät sähköpostilaatikkoon liittyvät tiedot?

– Tarjoaako valitsemasi palvelu tyytyväisyystakuun ja jos tarjoaa, kuinka pitkä aika tämä on?

– Paljonko palvelun asiakastukeen soittaminen maksaa ja onko asiakastuki tavoitettavissa myös muilla keinoin? Mihin aikaan ja minä viikonpäivinä asiakastuki palvelee?

– Millaista asiakaspalautetta webhotelli on saanut? Toisten käyttäjien käyttökokemusten lukeminen voi antaa sinulle hyödyllistä tietoa valintasi tueksi.

Nämä ja monta muuta kysymystä ja ajatusta saattavat risteillä mielessäsi etsiessäsi itsellesi parhaiten sopivaa webhotellia. Kannattaakin käyttää riittävästi aikaa erilaisten vaihtoehtojen tutkimiseen ja punnita näitä vaihtoehtoja monelta kantilta.