Erilaiset hosting-palvelut ovat nykyisin erityisen suosittuja – yhä useammat palvelut ovat siirtyneet verkkoon ja tarve kehittää yhä uudenlaisia palveluja on suuri. Ennen kuin teet valintasi oman hosting-palvelusi tarjoavan yrityksen suhteen, kiinnitä huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin.
Vinkkejä
– Toisinaan verkkoympäristössä käytettävät hienot termit saattavat hämätä – voi olla kyse aivan yksinkertaisesta asiasta, jolla vain on hieno vierasperäinen nimi. Domain on eräs termi, jota käytetään usein puhuttaessa hosting-palveluista. Tämä on aivan perustermi, mutta tiedätkö mitä tämä termi tarkoittaa? Jos et tiedä, voimme kertoa, että domainiksi kutsutaan verkkotunnusta, joka on samalla myös omien kotisivujesi osoite. Kotisivujesi osoite voi olla esimerkiksi fi- tai com-päätteinen ja kannattaakin harkita mikä pääte toimisi kaikista parhaiten juuri sinun sivuillasi. Muita mahdollisia päätteitä ovat esimerkiksi net, eu ja org. Netistä löytyy runsaasti tietoa siitä, mitä asioita kannattaa huomioida valitessasi kotisivujesi osoitteelle sopivaa päätettä. Com-pääte on ehkä kaikista tunnetuin vaihtoehto ja toisaalta fi-pääte viittaa selkeästi juuri Suomeen.
– Netistä löytyy erilaisia palveluja, jotka rekisteröivät haluamasi domainin puolestasi. Tällaisen domainin rekisteröimiseen liittyvän palvelun voi löytää edullisimmillaan parin euron hintaan. Rekisteröiminen onkin edullista sekä nopeaa.
– Verkkotunnuksen hallinnoiminen onnistuu helppokäyttöisen hallintapaneelin kautta. Et siis tarvitse erityistaitoja hankkiaksesi ja hallinnoidaksesi omaa verkkotunnusta!
– Erilaiset hosting-palvelut ovat nykyisin erityisen suosittuja – yhä useammat palvelut ovat siirtyneet verkkoon ja tarve kehittää yhä uudenlaisia palveluja on suuri. Ennen kuin valitset omat hosting-palvelusi tarjoavan yrityksen, kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamiin tärkeisiin seikkoihin. Onko yrityksellä esimerkiksi tarjolla suomenkielistä asiakaspalvelua? Jos et osaa englantia riittävästi, on tärkeää valita yritys, joka tarjoaa palvelua suomenkielellä. Tutustu myös asiakkaiden antamiin palautteisiin sekä yrityksen luottoluokitukseen – nämä kertovat yrityksestä yllättävän paljon.
– Ei ole aivan samantekevää millaisella sähköpostiosoitteella lähestyt yrittäjänä muita yrittäjiä ja alan toimijoita – jos sinulla on yrityksen nimellä luotu sähköpostiosoite, luo tämä yrityksestä ammattimaisen kuvan – on aivan eri asia lähestyä asiakkaita ilmaissähköpostiosoitteella kuin yrityksen omalla nimellä luodulla ammattimaisella osoitteella.
– Valitessasi omalle yrityksellesi sähköpostipalvelua, kiinnitä huomiota sähköpostilaatikoiden kokoon ja määrään. Varmista, että valitsemasi palvelu on ehdottoman turvallinen – tässäkin asiassa kannattaa kenties suosia suomalaista!
– Helppokäyttöisen hallintapaneelin avulla sinun on mahdollista helposti seurata laatikoiden levytilojen käyttöä sekä lajitella laatikot domainin perusteella. Laatikoita on mahdollista hallita keskitetyllä tavalla.
– niitä voi lisätä, poistaa sekä muokata hallintapaneelin kautta. Asetuksia on mahdollista muokata helposti esimerkiksi lomavastaajien osalta ja myös salasanojen vaihtaminen onnistuu helposti. Tällaisen palvelun kautta on lisäksi helppo lukea sähköpostisi oletpa missä tahansa. Sinun ei tarvitse käyttää omaa konettasi tai omaa tablettiasi kotoasi tai toimistoltasi käsin päästäksesi käsiksi yrityksesi sähköposteihin. Jokaiselle sähköpostilaatikon käyttäjälle on lisäksi mahdollista luoda oma salasana. Sähköposteja on mahdollista lukea myös erilaisten tarjolla olevien sähköpostiohjelmistojen kautta. Älykäs roskapostien suodattaminen on hyvä ja tärkeä ominaisuus.
– Paljonko ammattimaisesta sähköpostista on järkevää maksaa? 1 Gt:n sähköpostilaatikon voi saada jo noin 1-2 euron kuukausihintaan, 5 Gt:n sähköpostilaatikosta voi joutua maksamaan kolmisen euroa kuukausittain ja 10 Gt:n sähköpostilaatikosta voi joutua maksamaan viiden euron pintaan kuukaudessa.
– Sähköpostipalvelun avulla on näppärää pystyä hallitsemaan suurta määrää sähköpostilaatikoita keskitetyllä tavalla – jopa tuhansien sähköpostilaatikoiden hallinnoiminen onnistuu tällaisten palveluiden avulla.
– Jos olet kiinnostunut erilaisista hosting-palveluista, kannattaa seurata yritysten tarjoamia alennuksia sekä vertailla sopimusehtoja.
– Tiedätkö mikä on webhotelli ja mitä sillä tehdään? Ellet tiedä, voimme kertoa, että webhotelli on palvelu, joka tarjoaa kotisivullesi turvallista tilaa verkosta. Tämän lisäksi webhotelli tarjoaa sinulle sähköpostipalvelut sekä verkkotunnuksen. Webhotellit sisältävät tämän lisäksi lukuisan määrän erilaisia eri tarkoituksiin käytettäviä toimintoja. Jos tarvitset webhotellin, vertaile webhotellien hintoja ja palveluja ja valitse niistä parhaiten tarpeitasi vastaava vaihtoehto. Webhotellipalvelut voi löytää edullisimmillaan suomenkielistä asiakaspalvelua tarjoavasta webhotellista noin viiden euron kuukausihintaan.
– Entä tiedätkö mikä on virtuaalipalvelin ja mihin sitä käytetään? Ellet tiedä, olet ehkä kiinnostunut kuulemaan, että virtuaalisesti toimiva palvelin toimii omassa webbiympäristössään ja tarjoaa sinulle tehokkaan ja monikäyttöisen palvelimen. Kun hankit oman virtuaalipalvelimen, voit päättää aivan itse mitä haluat palvelimella ajaa ja mitä haluat sillä asentaa. Kun etsit itsellesi sopivaa virtuaalipalvelinta, vertaile eri vaihtoehtoja esimerkiksi palvelinten tehojen ja kuukausimaksujen osalta. Edullisimmillaan oman virtuaalipalvelimen voi löytää hieman alle 30 euron kuukausimaksulla.